Τι σημαίνει CEO, CFO, CIO, CTO, CSO, CCO, CKO, CDO.

Ασφαλώς και θα έχετε ακούσει τους όρους CEO, CFO κλπ και στους περισσότερους ίσως να φαντάζουν Κινέζικα. Ας ξεδιαλύνουμε λοιπόν και ας αναλύσουμε τους όρους, που περιγράφουν τη θέση που έχει ένα στέλεχος σε μια εταιρεία.
 CEO:
Ο Διευθύνων Σύμβουλος (Chief Executive Officer) είναι συνήθως, ο πρόεδρος της εταιρείας / διευθύνων σύμβουλος, αναφερόμενος στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
CFO:
Ο Οικονομικός Σύμβουλος (Chief Financial Officer) είναι ο λογιστής της εταιρείας, ο οποίος κάποιες φορές εκτελεί και χρέη ταμία. Σε πολλές εταιρείες, θεωρείται το δεύτερο πιο σημαντικό στέλεχος, αφού κρατά τα λογιστικά βιβλία, ειδικά στις μέρες μας που οι εταιρείες φορολογούνται με 70% φόρους από το πρώτο ευρώ.
 CIO:
Διευθυντής συστημάτων πληροφορικής: Είναι αρμόδιος για την εσωτερική πολιτική πληροφοριακών συστημάτων μιας επιχείρησης, και ιδιαίτερα με την άφιξη του Διαδικτύου, ενίοτε υπεύθυνος για της υποδομές e-business της εταιρείας.
 CTO:
Chief Technology Officer: Αποτελεί το δεύτερο ή το τρίτο σημαντικότερο πρόσωπο σε οποιαδήποτε εταιρεία τεχνολογίας. Είναι υπεύθυνος για την έρευνα και την ανάπτυξη και ενδεχομένως, για τα νέα σχέδια κάποιου προϊόντος.
 CSO:
Chief Security Officer: Είναι ο υπεύθυνος για την ασφάλεια των επικοινωνιών της εταιρείας και των συστημάτων των επιχειρήσεων.
 CCO:
Chief Compliance Officer: Είναι ο υπεύθυνος για την εξασφάλιση ότι μια εταιρεία και οι εργαζόμενοί της είναι σύμφωνοι με τους κανονισμούς της κυβέρνησης και των εσωτερικών πολιτικών.
 CKO:
Chief Knowledge Officer: Eίναι υπεύθυνος για τη διαχείριση της γνώσης ενός οργανισμού.
 CDO:
Chief Door Officer: Είναι ο υπεύθυνος στην είσοδο μιας εταιρείας, δηλαδή ο θυρωρός.
organiclife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: