19 χώρες θέλουν να ενταχθούν στους BRICS! – Το δολάριο έπεσε στο 47% των συνολικών παγκόσμιων αποθεμάτων!

 Δεκαεννέα χώρες θέλουν να ενταχθούν στα BRICS καθώς προετοιμάζεται να πραγματοποιηθεί η ετήσια σύνοδος κορυφής στην Νότια Αφρική, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg!


Οι εκπρόσωποι της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής θα συναντηθούν στο Κέιπ Τάουν στις 2-3 Ιουνίου για να συζητήσουν τη διεύρυνσή του, δήλωσε ο Anil Sooklal, πρεσβευτής της Νότιας Αφρικής στην ομάδα των BRICS, σε συνέντευξή του.

 «Αυτό που θα συζητηθεί είναι η επέκταση των BRICS και οι τρόποι για το πώς θα συμβεί αυτό», είπε. «Δεκατρείς χώρες έχουν ζητήσει επίσημα να ενταχθούν και άλλες έξι έχουν ζητήσει ανεπίσημα. Λαμβάνουμε αιτήσεις για συμμετοχή καθημερινά».

Η ετήσια σύνοδος κορυφής στη Νότια Αφρική αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για την δημιουργία ενός ισχυρού «μπλοκ εθνών», καθώς οι BRICS συνεχίζουν να κερδίζουν δυναμική και να καθιερώνονται ως σημαντική δύναμη στην παγκόσμια οικονομία εις βάρος των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Επί της ουσίας οι χώρες αυτές θέλουν να ενταχθούν σε ένα γεωπολιτικό μπλοκ το οποίο θα αποτελεί το αντίπαλο δέος για την Δύση. Για την ακρίβεια ο σκοπός της δημιουργίας αυτού του μπλοκ είναι για να ξεπεραστεί κατά πολύ η οποία ισχύ διαθέτει η Δύση και θα χτυπηθεί ο κατ’ εξοχήν οικονομικός μηχανισμός με τον οποίο οι ΗΠΑ επιβάλλουν τις αποφάσεις τους και πολλές φορές εκβιάζουν τις άλλες χώρες: Το δολάριο.

Το ενδιαφέρον για ένταξη στους BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) είναι σαφής ένδειξη της αυξανόμενης επιρροής των αναδυόμενων αγορών και των αναπτυσσόμενων χωρών στην διεθνή σκηνή.

Η Κίνα σκοπεύει να διευκολύνει την ένταξη του Ιράν στην ομάδα BRICS όπως ακριβώς και η Ρωσία υποστηρίζει το αίτημα της Αιγύπτου να ενταχθεί στον ίδιο οργανισμό μετά την αιγυπτιακή απόφαση να καταθέσει αίτημα ένταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: