«Ubuntu Unity» & «Ubuntu Community»: Τα πρώτα δύο Newcastlemax bulk carriers της Maran Dry

 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ανανέωση του στόλου της Maran Dry» καθώς η εταιρεία του ομίλου Αγγελικούση παρέλαβε το «Ubuntu Unity» στις 28 Φεβρουαρίου και το «Ubuntu Community στις 18 Απριλίου από τα κινεζικά ναυπηγεία Shanghai Waigaoqiao Ship Building Co., Ltd. (SWS).


Πρόκειται για τα πρώτα δύο Newcastlemax bulk carriers της Maran Dry που θα αξιοποιούν το LNG για την πρόωσή τους. Νηογνώμονας των πλοίων είναι ο DNV. Τα χωρητικότητας 190.000 dwt πλοία, εγγεγραμμένα στο ελληνικό νηολόγιο, είναι τα πρώτα bulk carriers διπλού καυσίμου κατανάλωσης LNG στην ελληνική αγορά. Με τη χρήση LNG θα μειωθούν σημαντικά οι εκπομπές CO2 και NOx, ενώ σχεδόν θα εξαλειφθούν οι εκπομπές SOx, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του DNV.

«Η Maran Dry Management, ως μέλος του Ομίλου Αγγελικούση δεσμεύεται για απανθρακοποίηση και αγκαλιάζει πρωτοβουλίες βιωσιμότητας για τη βελτιστοποίηση της περιβαλλοντικής απόδοσης του στόλου της», δήλωσε ο καπτ. Μπάμπης Κούβακας, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τον DNV και την SWS για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη αυτών των σύγχρονων και φιλικών προς το περιβάλλον πλοίων. Και τα δύο πλοία ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με στόχο τη μείωση των εκπομπών άνθρακα», συνέχισε.

«Η παράδοση αυτών των πλοίων είναι ακόμη ένα ορόσημο στη στενή συνεργασία που σφυρηλατείται μεταξύ του ομίλου Αγγελικούση και του DNV», δήλωσε ο Ιωάννης Χιωτόπουλος, Senior Vice President, and Regional Manager South East Europe, Middle East and Africa του DNV Maritime. Ο ίδιος υπογράμμισε: «αυτά τα νέα πλοία δείχνουν ξεκάθαρα τη δέσμευση του Ομίλου για την προώθηση της βιωσιμότητας στο bulk segment και αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα του πώς η ναυτιλιακή κοινότητα αντιμετωπίζει την πρόκληση της μείωσης του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος μέσω της καινοτομίας».

naftikachronika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: